top of page
Search

BUZZOFFSKI PREPORUKA: 10 citata koji će vas osnažiti i u najtežim danima

I mentalno najjačim osobama se dese teški dani, kada se sve čini nemogućim, a problemi veliki poput univerzuma. To je sve normalno i ljudski, jer nas senzibilnost upravo čini živim i znakom da kroz nas još uvek teče krv. Ipak, dobro je u takvim momentima sagledati širu sliku, da nije sve tako crno i da smo deca sreće (90’s kids će razumeti) :). Ovaj blog smo i posvetili tome – citatima koji će vam dati novu nadu i optimizam.“Heroj je običan čovek, pojedinac, koji pronalazi snagu da istraje i izdrži uprkos ogromnim preprekama.”


Ovu rečenicu rekao je čuveni holivudski glumac Kristofer Riv, koji je tragično nastradao na setu Supermena, izgubivši moć hoda. Ipak, zadržao je vedar duh i mentalnu snagu, u čemu se i ogleda njegovo herojstvo.


“Ako ti išta znači: nikada nije kasno da budeš ono što želiš da budeš. Nadam se da ćeš živeti život na koji si ponosan/a, a ako otkriješ da nisi, nadam se da ćeš imati snage da počneš iznova.” F. Skot FicdžeraldDesi se da sami sebi delujemo kao da nemamo snage za naredni dan, a zapravo je toliko iskonske snage u nama, koju osvestimo tek u teškim situacijama.


“Tokom naših najmračnijih trenutaka moramo da se fokusiramo da vidimo svetlo.” AristotelAmerička političarka, humanitarac i žena predsednika SAD-a Frenklina Ruzvelta, Elenor Ruzvelt mudro je zborila kada je rekla da bez vere u lepotu naših snova nema ni dobre budućnosti.


“Svi naši snovi mogu postati realnost, ako imamo hrabrosti da idemo za njima.” Volt Dizni


“Hodaćemo bez razloga, radovaćemo se bez razloga, smijaćemo se bez razloga, s jednim jedinim razlogom, što smo živi i što se volimo. A kud ćeš veći razlog.” Meša Selimović“Greške su deo života. Ono što je bitno je naš odgovor na njih.” Niki Điovani


Ovaj citat Nikija Điovanija kao velika životna istina govori sam za sebe. Nije potrebno dodatno objašnjenje.


"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije: kako nam često baš to malo nedostaje." Ivo Andrić

98 views0 comments
bottom of page