top of page
Search

BUZZOFFSKI PREPORUKA: Pakovanje za glamping bez stresa

Svi znamo koliko pakovanje za odmor može da bude naporno, čak i kada su u pitanju tri noćenja. Iz tog razloga napisali smo ovaj opšti vodič za stress free pakovanje za Buzzoffski glamping koje će vam olakšati život i uspostaviti samokontrolu nad težnjom za nošenjem previše predmeta i odeće.


U duhu naše minimalističke filozofije, savetujemo vam da i vaše pakovanje bude takvo. Za početak, preporučujemo da ne nosite kofer (s obzirom da ga pojedine životinje Zasavice posebno vole :)), već ranac veličine koja odgovara vašim potrebama.


Kako su naše kućice opremljene svim potrebnim predmetima za ugodno iskustvo glampinga, ne trebaju vam suvišne stvari poput peškira, gela za tuširanje, vode, dodatnog ćebeta, kuhinjskog pribora i posuđa, te seta za prvu pomoć. Savet za foodie-je: ne morate nositi velike tiganje, kod nas imate sve što vam treba za kuvanje kako unutar kućica tako i u dvorištu (čitajte: oprema za roštilj :)). Obe naše kućice imaju mini biblioteku i društvene igre, mandale za iscrtavanje, ali ako imate svoje omiljene pomenute stvari slobodno ih ponesite. :) Na ovom linku možete detaljno da pročitate šta sve naše kućice sadrže. Ono što je potrebno da spakujete za vaše jedinstveno glamping iskustvo ukoliko ste avanturista, te želite da vozite čamac po kiši (kao neki od naših gostiju), jeste kabanica. Topla, deblja jakna je must ako volite duge šetnje Zasavicom po hladnom vremenu i snegu. Uz to spakujte i nepromočive cipele, jer ukoliko dolazite u kišnom i zimskom periodu ne možete proći bez blata. :)


Photo: Unsplash/Alice Donovan Rouse

Od odeće, sve u čemu se osećati udobno je preporučljivo, ali ukoliko volite da nosite haljine svuda be free our friends - samo dok su deblje i greju vas. :)


Iako su naše kućice tople, preporučujemo da nosite pidžamu za spavanje i papuče. Četkica za zube i pasta su neophodni, iako kao što smo naveli čekaju vas čisti peškiri, gel za tuširanje i tečni sapun.


Tokom leta, sprej protiv buba nije na odmet, jer ipak ćete se nalaziti u divljoj prirodi. :) Ali verovali ili ne, komaraca ima jako malo, čak i tokom leta. Kućice imaju i ventilator i klimu, te uređaje za rashlađivanje nije potrebno da nosite, ali je neophodno da tokom leta ponesete kremu za sunčanje i kačket.


Za kraj, last but not least, potrebno je da spakujete hranu. U kuhinji Buzzoffski kućica imate čaj, kafu, začine, ulje, voda za piće u bocama, te kompletan pribor i escajg za idealan obrok u prirodi, ali morate nositi svoju hranu i piće. :)

Photo: Unsplash/Arthur Edelmans

Da rezimiramo - stvari koje su vam neophodne za lagano putovanje i uživanje u odmoru:

 1. Četkica i pasta za zube

 2. Pidžama, papuče i odeća neophodna za dane koje ćete provesti u Buzzoffskom

 3. Kvalitetne cipele za prirodu (tokom kišnih i snežnih dana potrebno je da su vodootporne)

 4. Sve bez čega ne možete da budete jednu ili više noći (lekovi i sl.)

 5. Kabanica i dodatna jakna, tokom hladnijih dana (ali I tokom leta)

 6. Sprej za telo protiv komaraca tokom toplih dana

 7. Hrana i piće (Prva radnja je udaljena 15-20 minuta kolima, te morate nositi svu hranu sa sobom)

Naučeni iz iskustva sa gostima, evo šta ne treba da nosite:

 1. Kofer

 2. Sopstvene peškire i toaletnu kozmetiku

 3. Fen i peglu za kosu

 4. Bilo kakve velike potrošače: Peglu za odeću, kuvalo, ventilator

 5. Vodu

 6. Ulje, kafu, čaj, šećer...

Verujemo kada se jednom light spakujete za Buzzoffski avanturu, da ćete za sva buduća putovanja praktikovati ovaj način pakovanja. :)

316 views0 comments
bottom of page