top of page
Search

BUZZOFFSKI PREPORUKA: Pesme za kasetu kao idealna zimska glamping playlista

Šta vam prvo padne na pamet kada čujete reč “kaseta”, što verujem da se dugo nije desilo? Nama su to detinjstvo, 90-te, ritual snimanja željene muzike na kasetu... Bila je nekakva posebna čar u celom ovom procesu, zajedno sa slušanjem muzike. Nije bilo jednog klika i dostupnosti svega i sada odmah. Morao si da se potrudiš, da budeš i strpljiv.Verovatno zbog ove draži, ali i želje hipstera da ožive sve sentimentalne trendove iz prošlosti, broj prodatih kaseta samo u Velikoj Britaniji u 2020. godini je iznosio 157 hiljada. Pored svetskih muzičara, i naši bendovi i pevači izdaju svoje albume i na kasetama, a jedan od takvih bendova je i Dogs in Kavala.


Upravo iz razloga apsolutnog ugođaja slušanja muzike, ali i kao dela digitalnog detoksa, u naše kućice smo stavili i tranzistore sa kasetofonom. Ukoliko želite apsolutni ugođaj, i stvaranje svoje zimske plejliste na kaseti, ali i da iskusite digitalni detoks, pogledajte naš predlog liste koju možete da snimite i ponesete prilikom boravka u Buzzoffskom. Uživajte! I P.S. Većina pesama se sluša isključivo uz kuvano vino. :)


A STRANA


Zdravko Čolić – Čaje šukarije


Ovaj čuveni romski tradicionalan obradila je Esma Redžepova, ali definitivno najpoznatije izdanje je ono od Zdravka Čolića, koji je delom i zaslužan za toliku popularnost pemse. Izbacio ju je na 1990. godine na albumu Da ti kažem šta mi je. Posebno je simpatičan deo koji je tada pevala devojčica Ivana Legin. Pesma je idealna za jutarnje razgibavanje i buđenje u Buzzoffski kućici, ali pod uslovom da tranzistor pojačate na maks i usput da đuskate. :)


Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You


Praznična pesma koja zimi iskače iz frižidera, ali ipak draga. Morate je staviti na svoju listu, evocirati stare ili nove ljubavi. Uz kuvano vino u Buzzoffski kućici, zna se. :)Miles Davis – It never entered my mind


Jedan od najvećih, ako ne i najveći, džezera svih vremena, Miles Davis i njegova numera It never entered my mind idealna je za kišno ili snežno popodne, dok ste ušuškani u ćebe, u toploj Buzzoffski kućici, ispijate čaj i čitate svoju omiljenu knjigu. E tako zvuči idealan odmor za dušu i telo!


Bob Dylan - Shelter from the Storm


Nema pravog glampovanja bez velikana američkog folka, čija lirika je univerzalna koliko i zemlja kojom svi hodamo. Dok budete slušali Shelter from the Storm osećaćete se kao da ste zalutati u nepreglednu, snegom zavejanu ravnicu Kanzasa krajem 60-tih, i gle kako neodoljivo podsećaju na Zasavicu. :) Pokrenite svoje emocije ovom predivnom pesmom.Sinan Sakić – Sinoć sretoh prijatelja svog


U duhu stanica radija koje možete slušati na našem tranzistoru, poput Mačve, Sinan Sakić se jednostavno morao naći na ovoj plejlisti. Jer kad smo kod emocija, Sinan nikad nije omanuo. Ako ste za sevdah, onda je ovo numera za vas. :) Ne preterano zimska, ali vremenski univerzalna numera.


B STRANA


Bon Iver – Holocene


Omiljeni trubadur milenijalaca tokom hladnih dana, Bon Iver svojom muzikom na posebna emotivna putovanja, a takav je slučaj i sa pesmom Holocene. Istovremeno i tugaljiva i pesma koja daje nadu, Holocene ne sme da izostane sa vaše plejliste. :)


Bebi Dol – Hajde da


Dragana Šarić, u narodu poznatija kao Bebi Dol je kraljica šika i pop-džeza. Svaka njena numera je genijalna, ali iz glamperskih razloga biramo Hajde da uzmemo neki dobar auto. I odemo negde daleko, npr. u Zasavicu. :) Ova pesma je za vas koji preferirate leto, verujemo da ste ga se uželeli.


The Beach Boys - Good vibrations


Samo dobra energija prijatelji! A kako to postići nego uz laganezi numeru Good vibrations, američkog benda The Beach Boys. Bilo toplo ili hladno napolju, good vibrations uvek struje u Buzzoffskom.


Frank Sinatra – My way


Pesma koja je zapravo idealna za introspekciju i preuzimanje života u svoje ruke sa svom svojom veličanstvenošću i teškoćama, My way je himna pobeda duha i individue sa stavom. Osnažite se uz Sinatricu i My way, ispijajući kuvano vino ili rakiju kao aperitiv pred ručak u Buzzoffski kućici.Zvonko Bogdan – Kada padne prvi sneg


A kada smo kod vojvođanskog Sinatre, Zvonka Bogdana, nemojte zaobići predivnu zimsku pesmu – Kada padne prvi sneg. Uz ovu numeru poželimo da imamo ergelu i taljige. :)

60 views0 comments
bottom of page